Brkovi

KRATKA BIOGRAFIJA

Brkovi su hrvatski turbofolk-pank rok sastav iz Zagreba. Udaljene žanrove su duhovito spojili u melodioznu celinu. Od turbofolka koriste emotivne stihove spojene sa žestinom pank roka i težinom hevi metala.

 

Albume objavljuju samostalno, bez izdavačke kuće. Smatraju kako im izdavačka kuća za promociju albuma uopšte nije potrebna, već sav posao oko celokupne organizacije obavljaju sami. Kao razloge navode prisutnost interneta kao i činjenicu da ako bi potpisali ugovor s izdavačkom kućom ne bi mogli nuditi albume za besplatno preuzimanje, što žele raditi. Svi njihovi albumi u potpunosti se mogu preuzeti u mp3 formatu na njihovoj službenoj veb stranici (za nisku cenu se mogu kupiti i u veb šopu). Albume izdaju u standardnom CD obliku koje distribuiraju na nastupima. I po svojim ostalim osobinama Brkovi su pravi pank rok sastav. Umesto pravih imena predstavljaju se nadimcima, albume nude besplatno, a tekstovi pesama su uvredljivi. Ipak, ovaj bend je uobičajenu društvenu i političku tematiku panka zamenio ljubavnim tekstovima tipičnima za turbofolk i zabavnu muziku.

 

Sadašnji pevač Šemso 69 dolazi u bend 2007. kada je zamenio prvog pevača. Šemso 69 je autor i većine tekstova.

 

Muziku kakvu sviraju Brkovi i pre su svirali uglavnom bosansko-hercegovački bendovi kao što su Vatreni poljubac i Nervozni poštar.