Bvana

KRATKA BIOGRAFIJA

Bvana iz Lagune (Nikola Cosic) beogradski reper, karijeru je zapocheo u novobeogradskim blokovima 2000- te godine ka o clan grupe LNG (Litle Nasty Gremlins) sa kojom je aktivno uchestvovao u demo organizaciji “Borba protiv shunda” .
Po rasformiravanju grupe LNG, Bvana zapocinje solo karijeru objavljivanjem pesme “Ja sam Bvana” u isto vreme pochinje aktivno da saradjuje sa Juiceom (kao jedan od originalnih chlanova 93 FU ekipe) shto je dovelo i do pojavljivanja na Juice-ovom debi izdanju “ Hip Hopium Vol.1” , u isto vreme zapocinje i saradnju sa 43-23 ekipom koja shto preko izdanja, shto kroz nastupe traje I dan-danas.
U tom periodu Bvana zapocinje I snimanje svog debi albuma “Ko je krao jogurt” na kom jasno definishe svoj nadaleko poznati “najhajkrejzi” stil rap-a, intoksinirajucu kombinaciju lakih opijata , specifichnog humora i novog beogradskog slenga.
Nazalost pre nego shto je album objavljen Bvana 2004. godine odlazi u Amreiku radi daljeg shkolovanja shto uzrokuje pauzu u njegovom radu dugu 3 godine.
Po povratku u Srbiju 2006. godine Bvana konacno objavljuje “Ko je krao jogurt’’ kao I svoj prvi video za singl “Rimujem I Kradem” kao predizdanje za sledeci album. 2007. potpisuje ugovor za TIOLI i radi reizdanje albuma iz prethodne godine.
2009-a je sa dva zvanichna I jednim internet izdanjem najpproduktivnija godina u dosadashnjem Bvaninom radu. Pochelo je sa objavljivanjem drugog po redu solo albuma “Na nivou prosecne cigle “ Sa kojeg je skinut I video singl “SISTEM”
Nastavlja sa albumom “Fujznem Dzigili” uradjenim u saradnji sa Ajs Nigrutinom sa kojeg je skinut hit singl “MAGLA”.
Da bi se zavrshilo sa jos jednim kolaborativnim izdanjem BVANAMAN vs. TAJZU SAN – “Povratak korovima” sa kojeg je takodje skinut video singl za numeru “De si brate?”
2010-a je donela zatishije u diskografskom radu, ali je koncertno bio veoma aktivan nastupajuci shirom Srbije i bivse Jugoslavije, kako solo tako i sa Ajs Nigrutinom i grupom Prti Pee Gee.