Aleksandra Kovač

KRATKA BIOGRAFIJA

Aleksandra je rođena u Beogradu 30. septembra 1972. godine. Njena majka Spomenka Kovač je poznati tekstopisac, dok je otac Kornelije radio kao kompozitor. Zato uopšte ne čudi šta je Aleksandra već sa petnaest godina počela da se bavi muzikom.

Aleksandra i Kristina su se na početku dokazivale tako što su pevale kao prateći vokali za zvezde bivše Jugoslavije, kao što su Piloti, Bajaga i mnogi drugi. U to je vreme sa mlađom sestrom osnovala muzički sastav K2 sa kojim je nastupala po mnogim klubovima Londonu, ali i izvan grada.

Posle uspešnog nastavka karijere u Srbiji, devojke odlaze u Madrid i tamo potpisuju za EMI Spain, a nakon uspešne turneje i promocije albuma, Aleksandra prestaje sa radom grupe i nastavlja dalje sama želeći da se dokaže i kao producent i aranžer. Tako je počela saradnju sa Romanom Gorsekom sa kojim osniva produkcijsku kuću RAprodukcija.

Muzičko delovanje Aleksandra je proširila i na područje bišve Jugoslavije, pa je tako počela da piše pesme za pevačicu Ninu Badrić, Gorana Karana, Severinu, Deena i mnoge druge. Usledilo je nekoliko godina pauze, pa je opet 2006. godine objavila album „Med i mlijeko“.