Aleksandra Radovic

KRATKA BIOGRAFIJA

Pevačica je rođena 10. septembra 1974. godine u mestu Bogatić, a školovanje je nastavila u Šapcu gde je završila muzičku školu i posle toga Akademiju u Novom Sadu. Nakon što se oprobala kao voditelj Aleksandra je imala svoj debi na festivalu Sunčane Skale u Herceg Novom sa pesmom „Bori se“.

Samo tri godine posle toga nastupila je sa pesmom „Ko so u moru“ sa kojom je osvojila drugo mesto. Dva meseca kasnije objavljuje prvi album kao solo pevačica za „City records“. Drugi album je objavila 2006. godine i on joj je doneo veliku popularnost na području Srbije te Bosne i Hercegovine.

Na tom je albumu sarađivala sa najpoznatijim jugoslovenskim kantaautorima, među kojima su Nikša Bratoš, Goran Kovačić, Aleksnadra Milutinović i mnogi drugi. Snimila je mnoge pesme kao što su: „Nisi moj“, „Čuvam te“, „Nemoj“, „Sviraj“, „Čuvaj moje srce“, „Nema te žene“, „Karta za jug“…

U svojoj je karijeri osvajala brojne nagrade za tekstove i za interpretaciju svojih pesama. Danas ima svoju školu za sve mlade pevače gde radi sa talentovanim ljudima.