Bojana Stamenov

KRATKA BIOGRAFIJA

Bojana Stamenov (24. jun 1986, Beograd) srpska je džez i bluz pevačica. Široj javnosti postala je poznata nakon učešća u šou programu Ja imam talenat!. Predstavljala je Srbiju na takmičenju za Pesmu Evrovizije 2015 u Beču, gde je sa pesmom Beauty Never Lies zauzela 10. mesto. NJena evrovizijska pesma proglašena je neslužbenom „gej himnom“, a u leto iste godine Bojana je svoju pesmu izvela i na amsterdamskom Prajdu.

 

Bojana se pevanjem bavi od svoje sedme godine. Završila je tri odseka u srednjoj muzičkoj školi – za gitaru, lautu i renesansno pevanje. Učestvovala je u trećoj sezoni talent šou programa Ja imam talenat! koji se emitovao na RTS-u od novembra 2011. do marta 2012. godina, a gde je u finalu zauzela 4. mesto. Bila učesnica festivala i manifestacija kao što su beogradski Beer Fest, Runjićeve večeri u Splitu, Foam Fest u Beogradu, Cantat talenti u Novom Sadu, Ulica otvorenog srca u Beogradu…

 

Od 2011. godine gostuje u predstavama za decu u beogradskom Pozorištu “Boško Buha”.

 

Izabrana je za kandidata za srpskog predstavnika na takmičenju za Pesmu Evrovizije. Na nacionalnom izboru Srbije 15. februara 2015 izvela pesmu pod naslovom „Ceo svet je moj“, kompozitora Vladimira Graića i autora teksta Leontine Vukomanović. Nakon što je pobedila u finalu pored Danice Krstić i Alekse Jelića, predstavljala Srbiju na ovom takmičenju, održanom u Beču od 19. do 23. maja. Sa osvojena 53 poena, Stamenov je zauzela deseto mesto.

 

Bojana je 13. juna održala i svoj prvi solistički koncert, u beogradskom Sava centru, a nakon toga započela je i rad na svom prvog albumu koji će u celosti biti na engleskom jeziku.

 

Učestvovala je na Farmi 6.

amazon storage cabinet