Buba Corelli

KRATKA BIOGRAFIJA

Amar Hodžić (Sarajevo, 22. septembar 1989), poznatiji pod pseudonimom Buba Koreli (Buba Corelli), bosanskohercegovački je reper i pevač.

Amar je kao tinejdžer bio član sarajevske rep grupe G-Recordz. Prvu pesmu je snimio 2004. godine u grupi Koreli duo. Nakon raspada grupe Amar je prestao da se bavi repovanjem, sve do 2009. godine kada upoznaje Jasmina Fazlića, poznatijeg kao Džala Brat, sa kojim snima EP pod nazivom Sin City, dok 2014. i 2016. izbacuje albume Pakt sa đavolom i Kruna takođe u saradnji sa Džala Bratom.

Buba Koreli je počeo ići uzlaznim stazama krajem 2015. godine kada izbačena pesma Habibi te su 2016. godine usledele pesme To me radi, Klinka, Ne volim, zatim u 2017. godini Ultimatum, Ego, Nema bolje. Pored pesme To me radi koju je snimio sa Majom Berović, snimio je još dve pesme sa njom naziva Balmain i Mala lomi koje su se našle na njenom albumu Viktorijina tajna, a autori njenog albuma su upravo Buba i njegov kolega Džala Brat. Najbolja godina iza njega je 2018. kada je izdao album Alfa i omega u saradnji sa Džala Bratom. Izbacio je singl Mafia, a vrhunac njegovog rada je pesma Balenciaga koja je dobro prošla među njegovim obožavateljima. Tada je Buba imao prepirku sa MS Stojanom zbog njegove pesme La Miami. Uspeh se nizao pa je objavljen singl Ona’e. Godinu dana kasnije uradio je još jedan duet sa Majom Berović na njenom albumu 7 sa pesmom Pravo vreme koji je prošao odlično kod publike kao i predhodne pesme Balenciaga i Ona’e.

Usled velike popularnosti u regionu, Buba i Džala su održali koncert na beogradskom stadionu Tašmajdan 23. juna 2018. gde je prisustvovalo više od 15 hiljada posetilaca.

TEKSTOVI

2. Babylon
8. Comfort
11. Dokaz
14. Fetis
40. Oh no
41. Opasno
42. Party
49. Sporije
amazon storage cabinet