Connect

KRATKA BIOGRAFIJA

Connect je hrvatski hip-hop i turbo-folk sastav. Sastav su 1999. godine osnovali Šala i Dragi, a 2002. godine su im se pridružili Burazsel i Jura.

 

Sastav Connect je osnovan 1999. godine. Javnosti su se predstavili 2003. godine u emisiji Briljanteen Hrvatske radio-televizije, a tokom cele godine sastav je držao prvo mjesto na top listi demo izvođača sa pesmom „Brige ugasim pesmom”. Tokom 2003. i 2004. godine započinju saradnju sa Mirom Vidovićem iz studija Moris, a zatim snimaju svoj prvi studijski album sa izdavačkom kućom „Menart”.

 

Nakon singlova „Brige ugasim pesmom”, „Koga ona voli” i službenih pretsinglova „Na, na, na” i „Super par”, najavni singl albuma bila je pesma „Vuglji, vuglji” na kojoj je gostovao Davor Gobac iz Psihomodo popa. Najveći hit bila je pesma „Jebeena”, sa kojom je sastav izabran za dobitnika nagrade Zlatna kugla 2005. godine.

 

Rasprodajom trećeg tiraža svog prvog studijskog albuma „Prvo pa muško”, usledilo je ponovno izdanje istoimenog albuma pod simboličnim nazivom „Ovo nije drugi album” sa dodatkom 15 novih pesama i 5 službenih video-spotova. Na datom albumu se našala i pesma „Boja mojih vena” u saradnji sa Zaprečić bojsima, koja je veoma popularna među navijačima NK Dinama.

 

Sastav je imao i zapaženu saradnju sa hrvatskom pevačicom Vlatkom Pokos, sa kojom je snimljena pesma „Bili smo skupa”, a koja je postala bluz hit koji se našao na vrhovim radijskih top lista. Jedan od velikih projekata u kojem je učestvovao Connect, bila je jesenjska programska šema Nove TV za 2007. godinu. Tokom izrade projekta u saradnji sa zvezdama Nove TV snimnjena je pesma „Šta će mi više”, kao i službeni video-spot za pesmu.

 

Godine 2008. Connect je sa Zaprešić bojsima snimio pesmu „Samo je jedno!”, koja je bila nezvanična himna fudbalske reprezentacije Hrvatske na Evropskom prvenstvu u fudbalu 2008.

amazon storage cabinet