Jelena Tomasevic

KRATKA BIOGRAFIJA

Jelena Tomašević Bosiljčić je pop pevačica iz Srbije. Sa pesmom Oro predstavljala je Srbiju na Pesmi Evrovizije 2008.

Rođena je u Negotinu 1. novembra 1983 godine,ali je odrasla u Kragujevcu. Završila je Prvu kragujevačku gimnaziju, društveno-jezički smer.

Kao mala, učestvovala je i pobeđivala na mnogim dečjim festivalima i pevala u KUD-u Abrašević, u kojem je proglašena za najboljeg vokalnog solistu. U medijima se prvi put pojavljuje kao takmičar u muzičkom kvizu 3K-Dur gde i pobeđuje. Pevala je prateće vokale Vladu Georgievu i bila gost na albumu grupe Biber, otpevavši pesme „Gde si bilo jare moje“, „Čije je ono devojče“, „Gipsy part one“ i „Gipsy part two“. Veliki značaj za njenu buduću karijeru je saradnja sa Željkom Joksimovićem, koji je i kompozitor njenih pesama.

Na Beoviziji 2005. je osvojila prvo mesto. Na Evropesmi-Europjesmi je osvojila drugo mesto iza prvoplasirane grupe No nejm. Na takmičenju OGAE Second Chance na kome učestvuju drugoplasirani takmičari sa nacionalnih takmičenja, Jelena Tomašević je sa pesmom Jutro osvojila drugo mesto.

Pobedila je na Beoviziji 2008. sa pesmom Oro Željka Joksimovića na tekst Dejana Ivanovića. Sa ovom pesmom je predstavljala Srbiju na Pesmi Evrovizije 2008. u Beogradu i zauzela šesto mesto.

Jelena Tomašević na Beoviziji 2005.
Krajem oktobra 2008. godine izdala je svoj album-prvenac pod imenom „Panta rei“. Kompakt-disk je izdala za svoju izdavačku kuću, Minakord.

Udata je za glumca Ivana Bosiljčića, sa kojim ima kćerku Ninu.