Marchelo

KRATKA BIOGRAFIJA

Marčelo (Marko Šelić) je vrlo posvećen umetnik, uspešan hip-hop muzičar i istaknut tekstopisac. Bavi se alternativnom scenom, a sarađuje i sa kolegama iz drugih žanrova koji plivaju u tim vodama. Rođen je 22. januara 1983. godine u Paraćinu, gde je proveo detinjsvo i velik deo mladosti. Upisuje književnost na Filološkom fakultetu i seli se u Beograd radi studija i daljeg usavršavanja.
Svoje prve rime, kojih se nerado i s potsmehom seća, napisao je još 1997. godine, a sa demo grupom Rhyme Animal počinje da ostvaruje veći uspeh kroz putovanja i nastupe širom zemlje. 2001. godine, nakon napuštanja benda, potpisuje svoju prvu solo numeru i počinje saradnju sa producentom Oneya. Tada je potpisao ugovor za Bassivity Music. U novembru 2003. godine pojavljuje se njegov prvi album De Facto. To je bio i prvi posleratni album na kome su u saradnju ušli mladi umetnici iz nekadašnje Jugoslavije (Edo Majka, Elemental, Škabo. Album se kao “glas generacije” probio do ušiju publike koja je želela da posluša nešto sto nosi zaista jaku antiratnu i humanu poruku i time osveži svoje mišljenje o situaciji sa ovih prostora.
2004. godine Marčelo prekida saradnju sa Basivitijem i počinje da radi sa Multimedia Recordsom. Sa njima izdaje Puzzle Shock!, nakon koga se nižu koncerti i nastupi širom Srbije i susednih država.2008. godine izdaje novi album Treća strana medalje (Multimedia Records). Ovaj album je po nekim elementima sličan prethodnom, mada se razlikuje po svom konceptu vezanom za simboličan broj tri.
U novembru 2010. godine izlazi mu četvrti album, Deca i Sunce, a potpisuju ga Marčelo & Filteri. Nakon toga održava vrlo uspešan koncert u beogradskom SKC-u, koji je bio potpuno rasprodat, a kao takav sjajno je obeležio desetogodišnjicu rada ovog umetnika. Marko se bavi i pisanjem, osim muzike. Početkom 2008. godine objavio je roman Zajedno sami (Vegamedia), a nakon godinu dana zbirku tekstova O ljudima, psima i mišima (Vegamedia). Kroz svoja brutalno realna dela on ustvari nosi veliku količinu pozitivne energije koju prenosi ljudima sa jedinstvenom željom da kaže istinu.

[facebook-page href="tekstpesmecom" width="350" height="500" align="center" hide_cover="false" show_facepile="true" show_posts="false"]
amazon storage cabinet