Miki Jevremovic

KRATKA BIOGRAFIJA

Miodrag Miki Jevremović je rođen 27. marta 1941. u Beogradu. U Požarevcu je završio osnovnu školu, a u Valjevo se preselio sa 11. godina, gde je i odrastao. Studirao je mašinstvo ali kad god je trebao da polaže jedan od najtežih ispita uvek se okretao muzici, tako da nikad taj ispit nije ni položio.
Karijeru je započeo sa pesmama Mama, Pijem i Osamdeset žutih ruža. Zatim su nastali hitovi: Ako jednom vidiš Mariju, S kim si sada kad je tužno vreme i Pesnikova gitara. Pesme Grkinja, Lihnida i Neka toče staro vino su njegovi noviji hitovi. U ranom detinjstvu je zavoleo šah koji je igrao na turnirima u zemlji i inostranstvu, a remi je igrao sa švedskim prvakom Anatolijem Karpovom, što mu je jedan od najvećih uspeha.
Ima sina Đorđa iz prvog braka koji se ne bavi muzikom i ćerku Jelenu koja je krenula njegovim stopama. Ona se udala u Parizu i ima sina Lazara. Miki ima i sina Stefana iz drugog braka.U vreme najveće popularnosti postojalo je rivalstvo između obožavaoca Mikija Jevremovića i Đorđa Marjanovića. Tako su postojali klubovi vatrenih obožavaoca: Đokisti i Mikisti.

amazon storage cabinet