Nada Topcagic

KRATKA BIOGRAFIJA

Nada Topčagić rođena je kao Senada Topčagić 1953. godine u mestu Modriči u Bosni i Hercegovini. Završila je srednju hemijsku školu, a muzičku karijeru je započela zahvaljujući Žiki Radenkoviću koji se za nju zauzeo tokom 70-ih godina.

Godine 1975. Nada je snimila prvi singl „Na Drini ćuprija“, a tekst za pesmu napisao je Obren Pjevović. Posle pet godina kada je snimila veliki hit Nada je izdala i prvi album i od tada postala prava kraljica narodne muzike, a s pesmom „Zaklanjaš mi sunce“ došla do vrha folka na području cele bivše Jugoslavije.

Nada se nije dokazala samo sa pevanjem, nego je ujedno pokazala da ima veliko srce. Pevačica nije nikada naplaćivala tantijeme nego je sav prihod davala za bolesnu decu i svima kojima je pomoć bila potrebna.

Neki od njenih najvećih hitova su „Mihajlo, Miki, Miki“, „Jutro je“, „Treba mi tvoje Rame“, „Čudna jada od Mostara grada“, „Nemoj, nemoj ljubavi da nas sitnica rastavi“, „Odluči se“, „Zovem te zovem“, „Pomozi mi“, „Koju igru igraš“, „Opet se zaljubljujem u tebe“…

TEKSTOVI

30. Ibro
32. Jutro je
36. Kosovo
37. Lavica
38. Lepa seka
61. Pazarka
77. Sestre
79. Sirotan
100. Zagrli me
105. Zbog tebe