Tanja Savic

KRATKA BIOGRAFIJA

Tanja Savić je rođena 20. marta 1985. godine u Radincu manjem mestu kod Smedereva. Tanja nije jedino dete roditelja Živane i Staniše, ova mlada pevačica ima još i sestru Biljanu te brata Tomicu. Iako se nitko od njenih u porodici nije bavio muzikom Tanju to nije sprečilo da se oproba u pevanju.
Roditelji su je nagovorili da se takmiči u poznatom šou „Zvezde Granda“, a učestvovala je i na drugim natecanjima gde je osvajala barem neku od prve tri nagrade. Ali još je uvek imala osećaj da to nije to i polako je počela da veruje kako možda nikada neće uspeti.
Upisala je Trgovačku školu, ali je brzo primetila da to nije ono šta ona želi i počela je da nastupa sa bendom „Kalipso“. Iako je pevala u bendu prijavila se i za Zvezde Granda i tamo osvojila treće mesto te zbog obaveza koje je imala prema šou, napustila je bend i okrenule se karijeri solo pevačice.
Prva pesma koju je snimila bila je „Za moje dobro“ posle čega je objavljen i prvi album koji je bio nagrađen kao najprodavaniji album u 2005. godini. Tanja se posle oprobala i u filmu „Srpski ožiljci“ gde je imala zapaženu ulogu.