Tijana Dapcevic

KRATKA BIOGRAFIJA

Tijana Todevska Dapčević je rođena 03. februara 1976. godine u Skoplju. Rođena je u porodici oca Makedonca i majke koja je poreklom iz Srbije. Ima i sestru Tamaru. Sa samo pet godina je počela da pokazuje zanimanje za muziku. Zbog toga su je roditelji upisali u muzičku školu.
Tokom školovanja je učestvovala na raznim takmičenjima, a 1999. godine je diplomirala na Muzičkoj akademiji u Skoplju. Nije trebalo dugo da snimi prvi album za City Records, posle čega su usledila učestvovanja na raznim festivalima gde je često puta bila nagrađivana.
Godine 2002. osvojila je „Sunčane skale“ u Herceg Novom na festivalu sa pesmom „Negativ“ koju je komponovao Darko Dimitrov. Spomenuta pesma se našla i na njenom studijskom albumu istog naslova, a s kojom je osvojila prvo mesto na „Radijskom festivalu Srbije FERAS“.
Tijana je učestvovala na Evrosongu kada je nastupala za Srbiju i Crnu Goru. Završila je na 8 mestu sa 27 poena. Nastupala je i za Makedoniju u Danskoj. U svojoj karijeri je izdala četiri albuma.
Njene pesme su: „Žuta minuta“, „Negativ“, „Kao da“, „Zemlja mojih snova“, „Muzika“…