Tonci Huljic & Madre Badessa Band

KRATKA BIOGRAFIJA

Tonči Huljić je rođen 29. octobra 1961. godine u Splitu. Oduvek je volio muziku i tako nije trebalo dugo da se oproba na ovom području. Bile su to sedamdesete godine kada je osnovao pop grupu „Dalmatinski magazin“.

Točni nije bio samo osnivač nego i ključni član grupe koja je kasnije preimenovana u „Magazin“ i pod tim imenom postala jedna od najpopularnijih grupa koja je imala velike hitove zabavne glazbe.

Bend nije odmah imao reputaciju kao osamdesetih nego ju je gradio polako, ali sigurno i uspešno. Tonči se danas može pohvaliti da ima jedan od najdugovečnijih muzičkih sastava sa muzičkim aranžmanima i pesmama nastalim pod uticajem narodne muzike iz Dalmacije.

Na početku devedesetih Tonči je bio jedan od prvih muzičara u Hrvatskoj koji je počeo sa elementima narodne muzike iz drugih republika bivše Jugoslavije, a koje je posle stavljao u svoje pesme. To se nije dopalo mnogim kritičarima, koji su ga zbog toga optužili da je uveo turbo-folk.

Unatoč mnogim kritikama grupa Magazin je u to vreme postala jedna od najpopularnijih muzičkih grupa, a s vremenom se popularnost počela opet širiti i izvan granica Hrvatske, baš kao što je to bilo pre rata.

Osim što se pokazao da zna kako napraviti veliki hit, Tonči je iskoristio znanje koje je imao i osnovao je izdavačku kuću „Tonika“ koja je s vremenom postala jedna od uticajnijih. Tonči je imao saradnju i sa Maksimom Mrvicom te drugim muzičarima.

[facebook-page href="tekstpesmecom" width="350" height="500" align="center" hide_cover="false" show_facepile="true" show_posts="false"]
amazon storage cabinet