Urednici Muzičke redakcije RTS-a odlučili su da će Tijana Bogićević biti srpska predstavnica na 62. Pesmi Evrovizije u maju u Kijevu.

Tijana je već učestvovala na Pesmi Evrovizije 2011. godine kao prateći vokal, kada je Srbiju predstavljala Nina Radojičić sa pesmom “Čaroban”. Trenutno živi i radi u Americi, a za prethodno iskustvo na Eurosongu kaže da je bilo neprocenjivo i da je priželjkivala da se ponovo pojavi na toj pozornici.

Autori ovogodišnje srpske pesme su ljudi koji rade pod imenom “SymphonixInternational”. Oni su na Pesmi Evrovizije su ostvarili značajne uspehe i bili deo tima koji je 2014. godine pobedio na takmičenju sa Conchitom Wurst i pesmom “Rise Like a Phoenix”. Prošle godine njihova pesma “If Love Was A Crime” donela je Bugarskoj četvrto mesto. Tokom godina članovi “SymphonixInternational” radili su zajedno ili odvojeno na mnogim albumima i sarađivali sa umetnicima kao što su Kelly Clarkson, John Legend, Kylie Minouge, Lady Gaga, Jonas Brothers, Tokio Hotel, Mary J. Blige, Armin Van Buren, Conchita Wurst, Jamiroquai.

Takmičenje za 62. Pesmu Evrovizije biće održano u Kijevu. Polufinala su zakazana za 9. i 11. maj, a finale je 13. maja.  Sve tri večeri RTS će emitovati u direktnom prenosu.

Dodao

izzy0909

SHARE

Comments are off this post