Postoje pevači širom sveta dostojni slušanja, prijatnih pesama i nezaboravnog zvuka. Postoji vrlo malo pevača čiji jedinstveni ton možete odmah bez sumnje prepoznati. Taj očaravajući, duševni, veliki glas garantuje status superstara. Anastasija je upravo to. Superstar.
I’m Outta Love, Paid My Dues, Left Outside Alone, Sick and Tired i dalje su među najtraženijim pesmama mnogih radio stanica i sa pravom se može reći da se već nalaze u hitovima svih vremena.
Do sada je prodala preko 85 miliona albuma širom sveta. Smatra se za jednu od poslednjih ikona svetske muzičke scene i uzor ženama širom sveta jer je javno govorila o ličnoj borbi sa ozbiljnom bolešću koja joj je usporila karijeru. U 2009. godini dobila je prestižno priznanje “World Artist Award” od udruženja “Women’s World Awards” kao uticajni izvođač a u znak priznanja njenog decenijskog humanitarnog truda na polju podizanja svesti o raku dojke, Anastasija je postala druga žena ikada koja je nagrađena “Humanitarian Award” na dodeli nagrada “Men of the World” GQ magazine 2013. godine.
Anastasija je prva bela pevačica koju su nazvali “bela žena sa crnačkim glasom.”
“Ponekad se zapitam da li je moja svrha na zemlji da budem uzor. Gledajte na moje izazove kao na poklon i na moj glas kao na sredstvo” – izjavila je Anastasija.
Prvi album “Not That Kind” (objavljen 2000. godine) imao je ogroman komercijalni uspeh a glavna pesma I’m Outta Love bila je najslušanija pesma te godine. Naredne godine osvojila je priznanje za svetski najprodavaniju novu pop pevačicu “World’s Best-Selling New Female Pop Artist.” Stazom uspeha je nastavila sa albumom “Freak of Nature” sa koga se izdvojio hit Paid My Dues.
Posle uspešnog izlečenja od tumora, vratila se na scenu 2004. godine sa albumom “Anastacia” koji je postao najprodavaniji album u velikom broju zemalja i drugi najprodavaniji album u Evropi. Pesma Left Outside Alone zadržala se na prvoj poziciji Bilboard liste čak 15 nedelja.
Multiplatinumsku kompilaciju “Pieces of a Dream” objavila je 2005. godine a zatim, 2008. četvrti studijski album “Heavy Rotation” koji se našao među deset najboljih u toj godini prema Bilbordovom glasanju. Četiri godine kasnije, 2012. objavila je album “It’s a Man’s World” sa obradama pesama muških rock izvođača. Prošle godine vratila se na scenu sa šestim studijskim albumom “Resurrection”.
O poslednjem albumu “Resurrection” kritičari komentarišu da je moćan, emotivan i zarazan a Anastasijin glas nikada više prisutan, zrači podjednako snagom, ranjivošću i mudrošću.
“Osećam kao da sam Ja koja je bila izgubljena neko vreme, ovaj album. Nedostajala mi je ali mislim da sam je ponovo našla.”

Dodao

izzy0909

SHARE

Your email address will not be published. Required fields are marked *