Bella Technika je sastav koji su 2016. godine osnovali Bojan Drobac Bambi i Milorad Ristić Miki kao rezultat višegodišnje saradnje u okviru grupe Darkwood Dub. Ubrzo im se pridružila i operska pevačica Katarina Jovanović.

Svoj album prvenac ovaj sastav je objavio pre samo nekoliko dana,a nosi naziv Section. Album je inspirisan spojem različitih uticaja kao što su rana elektronska i plesna muzika u kombinaciji sa psihodeličnim rockom, popom i dabom osamdesetih, uz korišćenje različitih retkih instrumenata.

Umesto klasičnim spotom bend je odlučio da se predstavi trejlerom nazvanim Potpourri, autora Ivana Šijaka, koji objašnjava zbog čega su se odlučili za ovakvu formu:

 

Nismo hteli klasičan video spot, razmišljali smo o novoj formi, koja pored predstavljanja muzike s albuma, referira na naš odnos prema postojećem rastresitom medijskom sadržaju, konzumerizmu, našoj izloženosti mešavini svega i svačega, od besmislenih informacija do radnji. Uznemireni besmislicama koje neprestano uzurpiraju svaki smisleni sadržaj, odlučili smo da prikaz albuma Section izgleda upravo ovako.

Dodao

izzy0909

SHARE

Comments are off this post