Na osnovu objavljenog konkursa za izbor srpskog predstavnika na takmičenju za “Pesmu Evrovizije”, koja će se u maju ove godine održati u Tel Avivu, selekciona komisija je u konkurenciji od 76 kompozicija odabrala 24 koje će se takmičiti na festivalu “Beovizija 2019”. U oba polufinala predstaviće se po 12 kompozicija, a najboljih 6 iz svakog polufinala boriće se u velikom finalu za titulu pobednika “Beovizije 2019“. Publika i stručni žiri će svojim glasovima – po evrovizijskom principu, odlučiti ko će predstavljati Srbiju na 64. po redu izboru za najbolju pesmu Evrope.

 

U najužu grupu takmičara, koju čini oko 20 izvođača, ušlo je svega nekoliko poznatih imena koji će se boriti da boje naše zastave brane u Izraelu. Na bini u Sava centru svoje numere će između ostalih predstaviti i Nevena Božović, Snežana Berić Ekstra Nena, Saška Janković, Ivan Kurtić, Osvajači i Dženan Lončarević.

 

Prvo i drugo polufinale na programu su 27. i 28. februara, a veliko finale izbora za srpsku pesmu na Evrosongu – 3. marta. Prenose sve tri večeri iz Studija 8 i 9 RTS-a gledaoci će moći da prate na Prvom programu RTS-a i RTS Planeti od 21.00.

 

Dodao

izzy0909

SHARE

Comments are off this post