Njegova muzička karijera je počela 1981. godine kad je učestvovao u takmičenju „Voci Nuove di Castrocaro“ i dospeo u finale sa pesmom „Rock 80“ koju je sam napisao. Posle toga je potpisao prvi ugovor sa mladom izdavačkom kućom DDD. 1984. trijumfuje na festivalu Sanremo u kategoriji Nove nade sa pesmom „Terra promessa“ koja je zatim izdata u celoj Evropi. Godinu dana kasnije, zauzima šesto mesto na ovom festivalu sa pesmom „Una storia importante“ koja je potom izdata kao singl i postala pravi evropski hit, a prodat je u milion primeraka samo u Francuskoj.

Sledi izdavanje drugog albuma „Nuovi eroi“, ali ono što je bitnije, pobeđuje na Sanremu s pesmom „Adesso tu“. Posle izdavanja trećeg albuma „In certi momenti“, odlazi na devetomesečnu turneju na kojoj je nastupao pred više od milion ljudi. Kako mu se karijera razvijala, izveo je pesmu „La Luce Buona Delle Stelle“ sa Petsi Kensit 22. novembra 1987, a sledeće godine je izdao mini album „Musica è“.

 

Njegov peti album „In ogni senso“ objavljen 1990. privukao je preko 200 novinara iz celog sveta na press konferenciju u Veneciji. Ramacoti je bio prvi italijanski pevač koji je nastupao u Radio City Music Hall-u u Njujorku pred rasprodatom salom.

 

Zatim izdaje dupli CD „Eros in Concert“ 1992, i „Tutte storie“ 1993. koji je prodat u šest miliona primeraka. Kultni njujorški reditelj Spajk Li, koji nikad nije snimao spot za belce, režirao mu je spot za pesmu „Cose della vita“. 1996. izdaje album „Dove c’ è musica“, a ’97. „Eros – Greatest Hits“, na kom su se nalazile dve nove pesme i nove verzije hitova, uključujući i „Musica è“ (duet sa Andreom Bočelijem) i „Cose della vita – Can’t Stop Thinking of You“ (duet sa Tinom Tarner).

 

Tokom karijere, Ramacoti je snimio duete sa nekim dobro poznatim umetnicima poput: Šer, Andrea Bočelija, Džoa Kokera, Karlosa Santane, Tine Tarner, Anastasije, Lučana Pavarotija i Laure Pauzini.

 

2001. izdaje album „Stilelibero“, a 2003. album „9“, deveti po redu sa devet pesama, izdat 9. maja. To je prvi put da je neki italijanski pevač izdao album i upotrebio broj za naziv CD-a. 2005. izdaje 10. album „Calma apparente“, na kom se nalazio hit singl „I Belong to You“ koji je snimio sa američkom pevačicom Anastasijom.

 

2007. izdaje novi dupli album sa četiri nove pesme i 14 novih verzija pesama. Na albumu je sarađivao sa zvezdama poput Karlosa Santane, Vajklif Džina, Stiva Vaija i Džona Spensera. Jedna od četiri nove pesme bila je i duet „Non siamo soli“ sa Rikijem Martinom.

 

2009. izdaje album „Ali e radici“, a 2012. album „Noi“ sa 14 pesama, uključujući i duete sa Endijem Garsijom i Nikol Šerzinger.

 

U toku 25-godišnje karijere, prodao je preko 55 miliona ploča.

Dodao

izzy0909

SHARE

Comments are off this post