Najveća smotra zemalja učesnica na “Pesmi Evrovizije” osmi po redu “Eurovision in Concert”, okupio je ove godine rekordan broj zemalja, čak 26, oborivši time broj nastupa iz 2013. godine, kada su na koncertu pevali predstavnici 25 država.

 

Ovogodišnji domaćini bili su holandski evrovizijski komentator Korland Mas i Hera Bjork, predstavnica Islanda na “Pesmi Evrovizije” 2010. u Oslu.

 

Sanja Vučić iz benda “ZAA” sjajno je dočekana u Holandiji i odmah po sletanju na amsterdamski aerodrom i odlaska u hotel dala je nekoliko intervjua.

 

Svim učesnicima dobrodošlicu je poželeo Kajsa Olongren, zamenik gradonačelnika Amsterdama, i Sits Bejker, supervizor događaja ispred organizatora “Pesme Evrovizije”.

 

Deo dana nakon svečanog otvaranja i zajedničke konferencije za novinare predviđen je bio za individualne intervjue, a srpska predstavnica bila je više nego tražen sagovornik.

 

Veliki broj novinara, kako navodi RTS, čekao je u redu kako bi došao do intervjua sa Sanjom Vučić, a njena energija, šarm i odlično poznavanje jezika nije ih ostavilo ravnodušnim.

 

Ona je govorila o turneji koja je u toku, pripremama za sam nastup, a najviše pažnje posvetila je samoj pesmi, jer kako i sama kaže, “važno je da poruka pesme dođe do što većeg broja ljudi, da prepoznaju njenu energiju, i sa njom se sjedine”.

 

“Nasilje nad ženama je stvarnost, događa se svakog dana, i nije dovoljno da to samo konstatujemo. Moramo da budemo glasni, kako bi problem krenuo da se rešava”, poručila je Sanja.

 

Sanja Vučić je na koncertu u “Melkweg” centru, koji je bio ispunjen do poslednjeg mesta, otpevala pesmu “Goodbye” sa kojom se Srbija ove godine takmiči na Evrosongu, a gromoglasni aplauzi još jednom su potvrdili da ona ima veliku podršku i da je srpska pesma odlično prihvaćena u evrovizijskim krugovima.

 

Posle nastupa, Vučić je publici zahvalila na energiji i podršci koju joj daju i pozvala ih da glasaju u drugom polufinalu za broj šest, pod kojim Srbija nastupa 12. maja u Stokholmu.

 

Već danas, dan nakon gostovanja u Amsterdamu, Sanja nastavlja veliku turneju i odlazi u posetu Tel Avivu, na događaj “Israel Calling”, na kojem će učestvovati 20 zemalja.

 

Dodao

izzy0909

SHARE

Comments are off this post