Kroz kapije Petrovaradinske tvrđave, na kojoj se održavao Exit festival, od 9. do 12. jula prošlo je oko 190.000 ljudi. U pitanju je rekordna posećenost festivala u ovoj deceniji, saopštili su organizatori. Oni su uvereni da će zbog velikog interesovanja za drugi Sea Dance festival na Jazu, cela Exit Avantura oboriti još jedan rekord do 19. jula.

 

Nakon tradicionalnog vatrometa, na Exitu se desio, kako kažu, nesumnjivo najbolji nastup završne večeri uz neverovatnu elektronsku grupu Faithless koja je uz prvo gostovanje na glavnoj festivalskoj bini proslavila svojih 20 godina rada, uz otvorene čestitke Exitu na prvih 15.

 

Poslednje, četvrto veče jubilarnog 15. Exita “ukrašeno” je na efektan način – javnom prosidbom na Main stage-u i fantastičnim vatrometom tačno u ponoć. Na iznenađenje svih, tokom svog nastupa članovi dua Capital Cities pozvali su tim iz organizacije Exit festivala da im se pridruže na bini, kako bi im uz pesmu “Safe and Sound” čestitali 15. rođendan. Na glavnu festivalsku binu izašlo je dvadesatak mladih ljudi, zaslužnih za organizaciju zvanično jednog od najboljih muzičkih festivala u Evropi,  a onda je osnivač i direktor Exita Dušan Kovačević kleknuo i zaprosio svoju dugogodišnju devojku Ivanu, što je izazvalo erupciju oduševljenja među mnogobrojnom publikom. U tom trenutku nebo iznad glavne festivalske bine prošarao je vatromet u obliku crvenog srca, čime je i zvanično poslata u svemir poruka ovogodišnjeg Exita – širi ljubav.

 

Exit Avantura seli se na zvanično najlepšu evropsku plažu Jaz za drugo izdanje nagrađenog Sea Dance festivala, koji se održava od 15. do 19. jula.

 

Tokom četiri noći i dana nastupaće The Prodigy, Rosin Murphy, Rudimental, Sigma, Wilkinson, Gramatik, Bondax, Flight Facilities, Noisia, Modestep, James Zabiela, Kim Ann Foxman, Dubioza Kolektiv, Viva Vox i brojni drugi izvođači na dnevnim i noćnim žurkama pored Jadranskog mora.

 

Ulaznice za Sea Dance dostupne su na blagajnama Gigstixa u Crnoj Gori, kao i na ulazu na Sea Dance festival po ceni od 49,99€.

Dodao

izzy0909

SHARE

Your email address will not be published. Required fields are marked *