Zahvaljujući poznatoj reporterki, Mari Mamžoglu, atmosferu sa Petrovaradina videlo je blizu dva miliona gledalaca.

 

Naime, izveštaj sa festivala prikazan je na televiziji “France 2” u okviru veoma gledanog informativnog programa „Télématin“, koji se emituje već 30 godina, a ima učešće od neverovatnih 40% gledalaca u jutarnjem terminu u Francuskoj. “France 2” je jedna od najgledanijih televizija u Francuskoj sa preko 15% učešća na veoma konkurentnom medijskom tržištu, koje obuhvata oko 60 miliona stanovnika samo u Francuskoj, a emituje se odloženo i u jutarnjem programu u Kanadi, te u Belgiji i Švajcarskoj.

 

U izveštaju se ističe lepota drugog po veličini grada u Srbiji, Novog Sada i grandioznost Petrovaradinske tvrđave na kojoj se održava Exit. Kako se navodi, jedan od najraznovrsnijih muzičkih događaja, koji se po tome razlikuje od ostalih evropskih festivala. “Atmosfera je veoma dobra i jedinstvena, ne možete je naći nigde drugde”, istakla je reporterka Mari Mamžoglu i dodala da je posebno zanimljivo kako je festival nastao kao deo velikog pokreta za izlazak iz izolacije u kojoj se Srbija nalazila punu deceniju.

 

“Danas nam dolaze posetioci iz preko 60 zemalja sveta, a prve godine dolazili su mladi sa celog Balkana, iz svih zemalja u kojima se nedugo pre tog još vodio rat, a sada se svi ti mladi okupljaju i zabavljaju potpuno normalno”, reči su kojim je osnivač Exita, Dušan Kovačević približio početke festivala frankofonoj publici koja gleda „Télématin“ u Francuskoj, Belgiji, Švajcarskoj i Kanadi.

 

Prikazani su i kadrovi sa nastupa zvezda kao što su Emeli Sande, Faithless, Džona Njumena, Motorheda, Roni Size, Hardvela, Eagles of Death Metal, Tom Odela, Clean Bandit i drugih.

 

Sam Exit opisan je putem grafičkog ispisa tokom reportaže kao „nezaobilazan festival“. Na pitanje voditelja šta festival čini tako specijalnim, reporterka Mari Mamžoglu odgovorila je kao iz topa „Srbi!“, i dodala da atmosferi svakako doprinosi i šarm ljudi sa ovih prostora.

 

 

Dodao

izzy0909

SHARE

Your email address will not be published. Required fields are marked *