Jala Brat

KRATKA BIOGRAFIJA

Jasmin Fazlić (Sarajevo, 16. oktobar 1986), poznatiji pod pseudonimom Džala Brat (Jala Brat) ili samo Džala (Jala), bosanskohercegovački je reper i tekstopisac.

Još kao četrnaestogodišnji tinejdžer pravio je demo snimke rep pesama, a prve ozbiljnije muzičke korake pravi 2011. i oko sebe okuplja grupu entuzijasta pod imenom BluntBylon. Iste godine objavio je i prvi studijski album pod nazivom Replay. Već naredne godine započinje saradnju sa reperom Bubom Korelijem.

Bio je deo bosanskohercegovačke delegacije na Pesmi Evrovizije 2016. u Stokholmu, zajedno sa Dinom, Dalal i Anom Rucner. Džala, koji je koautor pesme LJubav je, na sceni je izveo rep deonicu pesme. Bosanskohercegovačka pesma koja je izvedena tokom prve polufinalne večeri Evrosonga 10. maja nije uspela da se plasira u finale takmičenja.

Nakon učešća na Eurosongu, Džala Brat je postao poznatiji širom auditorijumu te je najviše sarađivao sa njegovim kolegom Bubom Korelijem gde je usledeo niz duetskih pesama. Takođe, sarađivao je sa Majom Berović i pesmama To me radi, Balmain, Mala lomi i V.I.P. koje su radili on i Buba za Majine albume Viktorijina tajna i 7. Saradnja sa Severinom mu je donijela veliki uspeh pogotovo pesma Otrove, zatim je snimio još jednu pesmu sa njom naziva Magija.

Zbog velike popularnosti u regionu, Džala i Buba su održali koncert na beogradskom stadionu Tašmajdan 23. juna 2018. gde je prisustvovalo više od 15 hiljada posetilaca.

amazon storage cabinet