Budući da je Lovefest, najveći festival elektronske muzike u Srbiji, dobio veliko priznanje krajem prošle godine i osvojio nagradu za najbolji festival u regionu u 2018. godini, bilo je sasvim očekivano da se organizatori fokusiraju na to da ove godine festival bude bolji nego ikad.

 

Kada su u pitanju strani izvođači, prvi dan festivala otvoriće legenda nemačke tehno scene Richie Hawtin. Zajedno sa njim, prvog avgusta, nastupiće Enrico Sanguliano i Rodhad, a posle četiri godine na Lovefest ponovo stiže holandska zvezda Joris Voorn. Petak na Lovefestu donosi Jamie Jones-a i trenutno najtraženiji dvojac na svetu The Martinez Brothers. Iste večeri nastupiće i Guy Gerber, a na ovaj festival po drugi put dolazi i Nick Curly. Poslednje noći festivala na Fire Stage-u zvezde večeri biće Marco Carola i Joseph Capriati, a njima će se pridružiti trojac ItaloJohnson i rezident čuvenog kluba Amnesia sa Ibice Tini Gessler. Seth Troxler, koji je prošle godine nastupio na glavnoj bini, ove godine otvara Energy Stage. Kao i uvek za ljubitelje andergraunda i vinila ova bina predstaviće izvođače koji trenutno pune klubove poput berlinskog Berghaina, a među njima su Objekt, Ben Ufo, Boo Williams, Sassy J, Jane Fitz, XDB, K-Hand, Jonny Rock i mnogi drugi. Na Energy Stage ponovo se vraća Joe Claussell čiji je nastup na zatvaranju Lovefesta 2017 bio nezaboravan.

 

Što se tiče naših izvođača, program na Live bini prvog avgusta otvoriće legende jugoslovenske pop-rok scene Bajaga i Instruktori, a iste večeri nastupiće i Bojana Vunturišević. Drugog avgusta u Vrnjačku Banju stižu Bassivity imena: Senidah i Surreal. Posle šest godina poslednje večeri festivala na Lovefest stiže Dubioza Kolektiv. Iste večeri nastupiće i energična Ida Prester sa svojim bendom MAiKA. 

 

Lovefest 2019

Dodao

admin

SHARE