U decembru prethodne godine je uz nastup domaćih izvođača – Borisa Mladenovića (Jarboli) i Vladimira Kolarića (Veliki prezir) predstavljen kompakt disk u izdanju PGP RTS-a, sa muzikom iz serije Jutro će promeniti sve, reditelja Gorana Stankovića i Vladimira Tagića. Međutim, prvo izdanje CD-a je rasprodato velikom brzinom, iako je to možda bilo neočekivano, te će drugo izdanje, pod nazivom Jutro je promenilo sve, biti objavljeno u martu ove godine.

Iako autori nisu imali u planu izdavanje CD-a kada su radili seriju, muzika se sama izborila za to. Izdanje koje je objavljeno krajem prošle godine i u međuvremenu rasprodato čini 20 pesama domaćih i regionalnih bendova, nastalih krajem prošlog veka, kao i pesme kompozitora i muzičkog urednika serije Janje Lončar.

Žanrovskoj raznolikosti doprinosi muzika novog talasa, pank, pop, rok, bluz i elektronska muzika. Janja Lončar kaže da ju je inspirisala, pre svega, mladost:

Trudila sam se da ta muzika koju komponujem i biram, pre svega, bude atmosferična, da ne podcrtava same događaje ili osećanja, već da produbljuje priču.

Serija je bila jako dobro primljena I kao refleks te serije je i ova muzika odlično prošla i pokazalo se da i takozvana alternativa, odnosno alternativni pristup muzici ima svoje mesto – istakao je Vladimir Graić, direktor PGP RTS-a.

Medijski nema puno prostora da se ti bendovi čuju tako da je serija Jutro će promeniti sve i Janja Lončar, koja je izabrala muziku, stvarno učinila dosta za celu našu scenu, za mlađe muzičare u smislu toga da sad neka nova publika može prvi put da čuje pesme koje su odlične – smatra muzičarka Sana Garić.

Dodao

izzy0909

SHARE

Comments are off this post