Udruženje muzičkih autora Srbije SOKOJ proglasilo je najemitovanije pesme u prethodnoj, 2018. godini. U oblasti roka to je bila Lutka benda S.A.R.S, u oblasti popa Milimetar Željka Joksimovića, a Uticaj na podsvest Vladana Vučkovića Paje bio je najslušaniji u kategoriji džeza.

U Ateljeu 212 dodeljene su i godišnje nagrade GODUM Udruženja muzičara džeza, zabavne i rok muzike Srbije, reprezentativnog udruženja u kulturi, koje postoji već 66 godina. Nagradu u oblasti džeza dobio je Vasil Hadžimanov, dok je priznanje namenjeno mladim nadama dobio saksofonista Rastko Obradović. Nevernim bebama pripala je nagrada u kategoriji pop. U oblasti roka nagrada je pripala Bajagi i Instruktorima.

GODUM je, takođe, uz pomoć Ministarstva Kulture, SOKOJ-a i Organizacije za kolektivno ostvarivanje prava interpretatora objavio kompilaciju mladih bendova među kojima su: Dingospo Dali, Sergio Lounge, Viva vops, Rastko Obradović, Empathy Soul Project i Prisoner.

Nagrada za životno delo dodeljena je muzičaru i autoru Korneliju Bati Kovaču koji je u svom govoru poslao jasnu poruku o jedinstvu na našim prostorima: Drago mi je što smo tu svi zajedno, što se razumemo i ne svađamo.

 

Dodao

admin

SHARE