Pobednica festivala Beovizija 2019 i predstavnica Srbije na 64. takmičenju za Pesmu Evrovizije je Nevena Božović! Sredinom maja u Izraelu, u Tel Avivu Nevena će Srbiju predstavljati pesmom Kruna. Sve mi je nestvarno. Veliko hvala svima koji su glasali za mene, rekla je predstavnica Srbije nakon pobede.

 

Finalno veče započelo je retro izvođenjem legendarnog hita Vaterlo koji je doneo pobedu grupi Aba na Pesmi Evrovizije 1974. godine, a u glavnim ulogama su bili voditelji Dragana Kosjerina, Ana Babić, Nebojša Milovanović i Ivan Mihailović. Iz grin ruma su se, kao i tokom polufinalnih večeri, javljale Kristina Radenković i Bojana Marković.

 

Na početku takmičarskog dela nastupila je Saška Janks (Da li čuješ moj glas), a za njom Majdan (Budim te) i Sofija Perić (Aritmija). Dženan Lončarević (Nema suza) pevao je četvrti, Vonder strings i Ivana Vladović (Moja bol) pod brojem pet, a Jana Šušteršić (Viktorija) kao šesta. Lord je izašao na scenu sedmi (Radnički sin), Nevena Božović osma (Kruna), a Ana Popović (Lutaš) deveta. Poslednji trio činili su, pod brojem deset, Ivan Kurtić (Bela), Una i Nataša (Samo bez straha) i Aleksandra Sekulić (Tugo).

 

Vreme tokom kojeg su se sabirali glasovi bilo je posvećeno Željku Joksimoviću. Gledaoci su se podsetili njegovih evrovizijskih hitova Lane moje i Nije ljubav stvar, ali i pesama koje je za ovo takmičenje napisao za Hari mata Hari, Jelenu Tomašević i Kneza. Televizijsku premijeru je imala njegova nova pesma Možda je to ljubav, urađena u saradnji sa Aleksandrom Milutinović, a dok je se neizvesnost bližila vrhuncu, Željko je otpevao i laganu verziju hita Ludak kao ja.

 

Svoje glasove su obelodanili članovi stručnog žirija, najveći broj poena dali su Neveni Božović, međutim, publici se ipak najviše dopala Natašina i Unina pesma, ali kad su se svi glasovi sabrali bilo je jasno da u Tel Aviv ide Nevena Božović sa pesmom Kruna.

 

 

Dodao

admin

SHARE