Goran Bare i njegov prateći bend Majke na rock sceni su zajedno još od 1984. godine. Prvu postavu Majki Goran Bare je oformio u rodnim Vinkovcima. Činili su je Ivica Duspara na gitari, Nedeljko Ivković-Kilmister na basu, Željko Mikulić – Korozija na bubnjevima, a solo gitaru je svirao Marin Pokrovac, koji je tragično stradao u saobraćajnoj nesreći davne 1989. godine, po povratku sa probe benda. Od tada pa do današnjih dana kroz bend Majke prošlo je 17 muzičara.

 

Od nedavno Goran Bare i Majke više neće nastupati zajedno. Zbog višegodišnjih nesuglasica, kako je navedeno, Goran Bare je odlučio promeniti muzičare sa kojima će nastupati. Iako su Goran Bare i Majke nedavno završili snimanje novog osmog studijskog albuma, došlo je do neočekivanog razlaza, a album će ponovo biti snimljen sa novom postavom.

 

Novi bend i Goran Bare su održali već nekoliko koncerata, a trenutno završavaju snimanje novog albuma u jednom studiju u Sloveniji.

 

Tokom ranijih godina svoje karijere Bare je već napuštao Majke, stariji ljubitelji muzike sećaju se sigurno duhovite pesme “Hajde da se drogiramo” koju je Goran Bare objavio 1991. godine pod pseudonimom “Hali Gali Halid”, a takođe neko vreme od 2000. godine Bare je nastupao sa bendom “Plaćenici”.

 

Poslednji album koji su Goran Bare i Majke objavili, “Teške boje”, bio je njihovo sedmo zajedničko studijsko izdanje, osvojio je čak šest nagrada “Porin” i smatra se jednim od najznačajnijih regionalnih rock izdanja protekle decenije.

 

Dodao

izzy0909

SHARE

Your email address will not be published. Required fields are marked *