EXIT festival u devetnaest godina dugoj istoriji nije zabeležio veći broj posetilaca – rekord posete bio je oboren već prve noći, kada je kroz kapije na Petrovaradinskoj tvrđavi prošlo 56.000 od ukupno oko 200.000 posetilaca za četiri dana.

 

Nikad duža lista hedlajnera učinila je da ove godine publika uživa na svim binama, a program na glavnoj bini je svakako najviše obeležio istorijski koncert jednog od najvećih svetskih bendova – The Cure, koji je naša publika čekala čak četiri decenije, navodi se u saopštenju.

 

Na dosad najspektakularnijem izdanju mts Dance Arene, čija produkcija je sadržala i staro vinčansko pismo, nastupale su vodeće zvezde svetske elektronske scene. Već prve noći je lestvica postavljena na energetski maksimum u zajedničkom nastupu Carla Coxa i Maceo Plexa, kao i tandemskoj rapsodiji Solomuna i Tale of Us od preko šest sati! Čast da zatvori ceo EXIT i mts Dance Arenu imala je najtraženija tehno zvezda današnjice Amelie Lens, koja je prve ovacije i skandiranje imena dobila već po izlasku na scenu! Inspirisana istorijom grupe The Prodigy i EXIT festivala, na samom kraju besprekornog seta Lens je pustila pesmu ‘Firestarter’, u čast preminulog pevača grupe Kita Flinta, što je izazvalo opštu euforiju kod publike, navodi EXIT.

 

Velika nacionalna kampanja pod nazivom “Ostanimo čisti” bila je intenzivno promovisana i pred, kao i na samom EXIT festivalu, sa željom da se smanji zloupotreba narkotika među posetiocima festivala. Čak je i popularni američki motivacioni govornik Henri Amar u toku završne večeri govorio pred publikom ovog festivala, te im je ukazao na važnost održavanja mentalnog zdravlja i poručio da sve što traže već imaju u sebi i da im nije potrebno da koriste narkotike.

 

Pogledajte kako je izgledalo zatvaranje festivala na Dance areni uz Solomuna:

 

Dodao

admin

SHARE