Grupa S.A.R.S. u svom novom spotu za pesmu “Praktična žena” poslao je snažnu poruku protiv porodičnog nasilja, a svim ženama je predstavio kratak kurs samoodbrane.

 

– Nismo želeli da napravimo još jedan sumoran video gde su žene u modricama, uplašene i nemoćne. Odlučili smo se za drugačiji pristup u nameri da ohrabrimo žene i naučimo ih kako da se zaštite i odbrane ukoliko postanu žrtve porodičnog nasilja. Tako će uz novu pesmu S.A.R.S.-a „Praktična žena“ biti prikazan i kratak kurs samoodbrane i nadamo se da će ovaj video na neki način nekome promeniti svet – objasnili su Dušan Adamović i Marko Romčević.

 

Video je nastao kao deo S.A.R.S.-ovog projekta “Crazy enough to change the world” i prvi je u nizu koji će pokušati da promeni svet na bolje. Ova inicijativa predstavlja prvu na svetu javnu “open source” bazu koja će sadržati video materijale o društveno angažovanim pitanjima koja će biti dostupna apsolutno svima za upotrebu i to potpuno besplatno. U planu su još dva videa – protiv pedofilije i povećanja svesti o raku dojki, a uskoro će bazu obogatiti i kraćim formama koje će se baviti drugim bitnim društvenim temama.

 

Dodao

izzy0909

SHARE

Your email address will not be published. Required fields are marked *