Ovogodišnji, 13. „Bir fest“ (Belgrade Beer Fest) počeće danas, 19. i trajaće do 23. avgusta 2015. godine, na beogradskom Ušću. Tokom svih pet festivalskih dana ulaz će biti besplatan.

 

Najveći pivski i muzički festival u Istočnoj Evropi spreman je da prihvati 700.000 posetilaca i pruži pet dana vrhunske zabave i uživanja u muzici i najraznovrsnijoj ponudi piva u zemlji, čak više od 150 vrsta piva iz 40 zemalja sveta.

 

Nastupiće više od 30 izvođača i bendova, kao i dva svetski poznata di-džeja. Iako je ranije drugačije najavljeno, grupa „Bed kopi“ nastupiće u četvrtak (u 22.25), a „Kristali“ u petak (20.45). Takođe, su promenjeni termini grupama „Kerber“, koja nastupa u petak (21.45) i „Galija“, koja će pred publiku izaći u subotu od 21 čas. „Vampiri“ će se pojaviti na glavnoj bini u 20 časova u subotu, dok „Neverne bebe“ nastupaju od 20 časova u nedelju.

 

I ove godine piće i suveniri će moći da se plaćaju isključivo festivalskom karticom, dok će hrana i duvanski proizvodi moći da se kupe gotovinom. Prvi, minimalni iznos za uplatu je 300 dinara, od čega je 100 dinara na ime depozita, koji se u celosti vraća prilikom refundacije sredstava. Kartice će moći da se iznajme na 13 prodajnih mesta, gde će u toku festivala moći i da se dopune, kao i da se refudiraju preostala sredstva. Samo uz račun koji se dobije prilikom iznajmljivanja kartice mogu se refundirati preostala sredstva. Najviši iznos koji može da se refundira tokom trajanja festivala je 2.000 dinara.

 

Za sve posetioce „Bir festa“, u okviru akcije „Društvo, ko vozi kući“, organizovan je besplatan prevoz tokom festivala na četiri linije, koje su produžene u odnosu na prethodne godine. Sa polascima na svakih pola sata, autobusi će prevoziti posetioce festivala u periodu od 19.30 do 02.30. Prevoz je besplatan u oba smera.

Linija 1 – Ušće do Trga Republike

Linija 2 – Ušće preko Glavne železničke stanice i Sajma do Bioskopa „Šumadija“

Linija 3 – Ušće preko GO Novi Beograd do TC „Piramida“

Linija 4 – Ušće preko Studentskog grada i Zemunske bolnice do Keja oslobođenja

 

Dodao

izzy0909

SHARE

Your email address will not be published. Required fields are marked *