Velikim beogradskim koncertom u srcu Savamale Vlatko Stefanovski začiniće ponudu Savamalskog kulturnog leta. Sa svojim Triom nastupiće 30. jula na Miksalištu (Mostarska 5, Savamala).

 

Stefanovski je prepoznatljiv po svom posebnom stilu fuzione muzike, mešavini makedonskih tradicionalnih nepravilnih ritmova i savremenog roka.

 

U svojim kasnim tinejdžerskim godinama osnovao je grupu “Leb i sol” koja je postala jedno od najvažnijih imena na muzičkoj sceni bivše Jugoslavije. Objavili su 14 albuma i nastupali su širom sveta, a Stefanovski je od sredine devedesetih godina gradio vrlo uspešnu solo karijeru.

 

U poslednjih nekoliko godina svirao je i snimao po celom svetu sa mnogim vrhunskim umetnicima kao što su Tomi Emanuel, Stohelo Rozenberg, Džiboni, Jan Akerman i Teodosi Spasov, Stefan Milenković, Kudsi Erguner, Bojan Z, Manu Katće, Toni Levin, i mnogi drugi. Njegov nedavni rad takođe uključuje muziku za filmove, pozorište i balet.

 

Prvi kontigent ulaznica po promotivnoj ceni od 1.200 dinara dostupan je na svim Gigs Tix i Eventim prodajnim mestima, u Mikser Hausu i kafeu Šikarica (Skadarska 22).

 

Dodao

izzy0909

SHARE

Comments are off this post